04 November 2011

Minu juuksed


Nagu lubatud, räägin nüüd oma juustest. Olin viimati oma juuste välimusega väga rahul 4-5 aastat tagasi, peale seda on juuste seisund halvemaks läinud. Miks? 

Arvan, et just eelkõige toitumise tõttu (vajalikest vitamiinidest on puudus). Viis aastat tagasi elasin veel vanematekodus ja söin igapäevaselt tervislikku toitu. Oma elu peale edasi minnes on tervislikum toitumine jäänud tahaplaanile, kuna pole eriline söögitegija. Seetõttu olen  poest haaranud just seda mille järele hetkel parasjagu isu on olnud. Tunnistan ausalt, et olin kartulikrõpsudest umbes 3-4 aastat sõltuvuses, tarbides neid igapäevaselt. Õnneks selle aasta kevadel avastasin, et ei tahagi neid krõpse enam, lihtsalt need ei maitse enam nii väga. Nüüd ei vaeva mind enam õnneks need kõhuvalud, mis krõpsusöömisega kaasnesid. Mul nii hea meel enda üle, et sellest halvast pahest olen üle saanud.

Teine põhjus on kindlasti see, et ma ei kasuta palsamit. Olen elus ära kasutanud vaid ühe palsami, kuigi ega see ka mulle eriti meeldinud. Pole lihtsalt leidnud veel omale seda õiget palsamit, millega mu juuksed rahule jääksid. Nüüd kavatsen varsti RICHi palsamit proovida. Loodan, et sobib. Kindlasti on põhjuseks ka see, et ma pole eriti usin juukseid  niisutama, näiteks oliiviõliga. Tulemuseks on küll pehmed ja siledad juuksed, aga tihtipeale ei tule enne pesemaminekut meelde oliiviõli juustesse panna. Mainin veel ära, et ei sirgenda oma juukseid ja föönitan väga harva.

Põhimõtteliselt on mu juustega kaks probleemi- katkemine ja juuste väljalangemine. Juukseotsad on alt tervemad peale RICHi šampooni kasutuselevõttu, aga mulle tundub, et katkevad veel keskelt (peaksin juukseid kindlasti niisutama!). Soovin, et katkemine oleks minimaalne. Teine suur probleem on see, et mul langeb meeletult juukseid peast ära juba pikemat aega. Proovisin mingi aeg sibulamaski teha. Tegin kahjuks vaid ühe korra, seega tulemust ei näinud. Kuna juuksed niikuinii niiskena haisesid sibula järgi, oleks pidanud kohe veel mitmeid kordi proovima. Nüüd sügisel tegin ka nõgeseleotist umbes kolm korda. Kahjuks koduõuest nõgeseid enam ei leidnud ja kolmest korrast jäi väheseks, soovitud tulemust ei olnud. Peaks tegelikult perearsti juurde minema kiiremas korras, sest arvatavasti on see juuste väljalangemine tingitud vitamiinipuudustest. Olen neli kuud igapäevaselt nüüd tarbinud kaltsiumitablette (Calcigran apelsinimaitsega närimistabletid D-vitamiiniga) ja ränitablette (Silica). Selle ajaga pole loomulikult juuksed "terveks muutunud" nagu mõni naiivne loota võib. Et tõesti häid tulemusi näha, pean ma neid veel kindlasti edasi tarvitama. Loomulikuna on mu juuksed (tume)pruunid, sirged ja üldiselt alati üsna õhukesed olnud. Hetkel kasvatan musta juuksevärvi välja, tahan uuesti pruuni tooni juukseid saada. Varsti tahangi oma juuksetooniga sarnase värviga üle värvida, et juuksed ikka ühte värvi oleksid. Tegelikult usun, et kui ma nad uuesti üle värvin, näevad nad tunduvalt ilusamad välja ja oleksin nende välimusega rahul. Kahjuks ei võta see juuste väljalangemist ära, see on mu kõige suurem mure.

Tegelikult ei olegi mu juuksed nii katastroofilises (kadestamisväärsed samuti mitte) seisundis, aga usun, et iga naine tahab, et need oleksid tervemad ja elujõulisemad. Igaljuhul kavatsen ma nüüd tervislikumat toitu rohkem süüa, vajalikke vitamiine tarbida, sibulamaski uuesti teha (seekord siis rohkem kui ainult üks kord) ja oma juukseid rohkem niisutada ja toita (oliiviõli, palsami ja maskidega) ning kindlasti leida juuste väljalangemise põhjus.

Mida Teie juustelangemise vastu olete ette võtnud? Mis on aidanud, mis mitte? Igasugused soovitused oodatud.

11 comments:

  1. Sul on kaunid juuksed! Ära põe! Aga jah, palsamit ja maske soovitan küll kasutada. Mulle endale meeldib väga mee-oliiviõli-sidruni mask, sidruni võiksid muidugi vbl välja jätta, kuna sellel on ka pleegitav toime, kuid miks mitte asendada see munaga. Edu juuste tervena hoidmisel! Mul hetkel sama asi käsil...

    ReplyDelete
  2. Aitäh kommenteerimast:)
    Tegelikult nad päris nii ilusad ka pole kui pildilt paistab, sest katkenud juukseid siin näha kahjuks pole. Kuigi see polegi mu põhimure, kõige rohkem tahan juusteväljalangemise peatada.

    ReplyDelete
  3. ma ka hetkel maadlen juuste väljalangemisega. Söön biotiini tablette, pesemiseks kasutan nüüd teist nädalat cutrini energen šampooni (kasutasin seda ka 4 aastat tagasi kui oli sama probleem ja siis igatahes aitas see šampoon väga hästi) ja eile sain kätte ka oma oriflamest tellitud (nii palju siis minu 30 päeva mitte midagi ostmisest) juuste kasvusoodustava seerumi. Kuna seda eile alles esmakordselt kasutasin siis ei oska veel midagi öelda selle kohta. Eile just käisin ka perearsti juures ja muuhulgas kaebasin ka seda juuste väljalangemise muret aga tergemaks veel ei saanud, ehk järgmisel nädalal peale vereproovi oskab arst ka midagi rohkem soovitada.

    ReplyDelete
  4. Mina olen juuste väljalangemisega ka aastaid hädas olnud. Praegu on asi enam-vähem kontrolli all. Kasutan praegu Evonia juuksevitamiine ja Simi juuste väljalangemisevastast šampooni, mis on ka enam-vähem looduslik. Ise usun ausalt öeldes rohkem nendesse vitamiinidesse kui šampooni, samas olen lugenud, et paljudele ei pidanud need üldse mõjuma. Teine asi, mis mu juukseid tugevamaks ja ilusamaks muudab, on looduslike värvidega värvimine. Kasutan hennat ja indigot ning peale värvimist on juuksed ilusad, paksemad ja tugevamad. Samuti üritan vältida igasugu keemiat täis vahendeid, mis nõrku juukseid üldiselt liialt koormavad, mis vähemalt minu juuste puhul soodustas ka katkemist.

    ReplyDelete
  5. Käisin ka ise hiljuti juuskuri juures ja kurtsin siis juuksurile, et juuksed langevad välja. Tema jälle rahustas mind, et kuni 100 karva päevas on igati normaalne ja kuna karvad on pikad ja tumedad, siis tundub justkui oleks väljalangemine eriti hull. Tegelikult oleneb paljuski just toitumisest ja ka muidugi toodetest, mida kasutada. Poešhampoone pole üldse hea kasutada, kuna need sisaldavad silikone, mis jäävad peale pesu paksu kihina juustele ja shampooni peaks valima eelkõige peanaha seisukorrast. Palsamit jällegi juuste seisukorrast. Kindlasti võiksid palsameid kasutada ja korra nädalas ka juukseid maskiga turgutada. Piltidelt ei tundu küll,et juuksed sul väga hullud oleksid.

    ReplyDelete
  6. Mina soovitaksin selliste probleemide puhul abi otsida looduskosmeetikast ning mitte koormata oma juukseid igasuguse keemiaga. Ning siis võtta "juuste-naha-küünte" tablette kah.
    Ning...see on vist juba utoopiline ettepanek, kuid värvida võiks juukseid ju tegelikult ka looduslike vahenditega...

    ReplyDelete
  7. Hetkel teen ise (alustasin möödunud nädalal) riitsinusõlikuuriga (kavatsen 3kuud üle päeva kasutada ja siis nii 2xnädalas), mul on sama lugu, et juuksed õhukesed ja langevad välja. Ma ei oska öelda, kas ma kujutan endale ette, aga mulle tundub, et väljalangemine on juba natukene vähenenud ja juuksed on natuke siledamad ja pehmemad kah (lisaks nendele eelmainitutele olen oma juuksed ka jubeda värvimimesega ära rikkunud- kuivad on). Lisaks riitsinusõlile kasutan ka platsentakapsleid ja võtan hetkel ka multivitamiine, aga olen võtnud enne nii Merz Speziali kui ka mingeid ränitablette juustele-küüntele ja nahale, peaks ütlema, et viimased meeldisid mulle rohkem.

    ReplyDelete
  8. Mina enda juuste jaoks näen samuti palju vaeva, rikkusin värvimisega ära, ning olid katkised ning langesid välja. Võtsin ennast kokku, loobusin juuste värvimisest ning käin iga 2 kuu tagant juukseotsasid lõikamas, et kaotasin täielikult värvitud osa, mis enamjaolt on veel 5-6cm ning siis võtavad juukseotsad rohkem vitamiine vastu. Avastasin enda jaoks riitsinusõli ja mingid ampullid, mis on tugevdav kompleks juuste väljalangemise vastu. Panen siis kord nädalas ühe ampulli peanahale, et niisutaks, peaks kiirendama ka juuksekasvu, lisan riitsinuseõli. Siis panen juuksemaski pähe, kui tavalist maski pole, kasutan ka juuksepalsamit, kuna toime ju sama. Panen pähe kilekotti ja rätiku, et hoida juukseid soojas ja et mask pähe imenduks. Lasen nii juustel olla olenevalt 3-4 tundi. Ja alati panen kuivadele juustele maski. Pärast pesen hoolikalt juuksemaski pähe ning lisan palsamit, mille pesen ära. Ning alati peale pesu panen ka pähejäetavat palsamit. Minu jaoks on hetkel väga head gliss kur'i šampoon ja palsam mustas pudelis. Väärt enda hinda, minu arvates. Nüüd hakkan saama kiidusõnu ka enda juuksurilt, kes ütles, et mu juuksed on taas mõnusad ja siidised, ning õlimaskid teevad juustele head.

    Edu juuste hoolitsemisel, sest juuksed on alati väärt kõike kõige paremat :)

    ReplyDelete
  9. @ Miss L: Olen ise ka palju head selle Cutrini Energen šampooni kohta kuulnud. Võib-olla proovin isegi ära kui miski muu ennem ei aita. Kas vereproov näitas, milles viga võib olla?

    @ Anonymous1: See henna tundub isegi päris huvitav ja hea variant, pean rohkem uurima selle kohta nüüd. Sõbranna ka kunagi soovitas mulle paar aastat tagasi hennat, aga siis jäin truuks poevärvidele (kui olen värvinud, siis Loreal Casting Cream Glossiga).

    @ Ele: mul ka ka igasugused head õlid tegelikult kodus olemas, aga ei ole viitsinud nendega mässata, kuigi võiks ja isegi peaks neid kasutama.

    @ Anonymous 3: Aitäh :)

    ReplyDelete
  10. Mina katsun teha neid asju, aga ilmselgelt kah see toitumine on, nagu ta on ...aga üldplaanis püüdlen siis nende täitmisele ja tundub, et mõjub. Olen muidugi ka hooldustoodete (palsam, ampullid, maskid jne) katsetaja ning armastan vahel intensiivhooldusi teha. Hetkel kasutan TIGI ning Schwarzkopfi tooteid ning võib öelda, et olen oma juuste tervisliku seisukohaga päris rahul. Lugeda siis saab sellest kõigest nendelt lehtedelt:

    http://tunneomakeha.blogspot.com/2011/02/juuksed-hooldusnipid.html

    http://tunneomakeha.blogspot.com/2011/11/test-juuksed-viimase-piirini-enne-ja.html

    ReplyDelete
  11. Need kaltsiumitabletid ei aita sind, väga kehva firma omad...äkki via naturale saab sind aidata:)

    ReplyDelete